Simti nevoia sa combini diferite piese de mobilier in dormitorul tau dar nu stii cum sa le alegi pentru un aspect echilibrat, inchegat si interesant? Dupa atatia ani de seturi de mobilier care domina designul interior si apartamentele noastre, acest moment trebuie sa vina. Adevarat, dormitoarele gata facute faciliteaza amenajarea, dar in acelasi timp inabusa creativitatea si individualitatea celor care locuiesc in ele.

Cunoasteti scenariul: ati gasit un set de mobilier de dormitor usor de utilizat, care are dimensiunea potrivita si va place intr-o oarecare masura, in special patul si dulapul, dar noptiera nu va place deloc. Nu vrei sa „strici” setul inlocuindu-le cu alte noptiere, asa ca ai renuntat la ideea ca va trebui sa te obisnuiesti cu ele in timp. Dar nu ai absolut niciun motiv sa faci un astfel de compromis, mai ales ca este vorba despre dormitorul tau, unde ai petrecut aproximativ 10.000 de zile din viata. De ce sa te multumesti cu un decor care nu te reprezinta, sau mai rau, care nici macar nu-ti place in mod deosebit? De ce sa nu va bucurati de un dormitor care sa va reflecte personalitatea cand puteti combina cu usurinta diferite piese de mobilier intr-un aranjament care va place?

Este la moda sa amesteci si sa asortezi la mobilarea unui dormitor, practic orice alta camera, atata timp cat stii sa asortezi diferitele piese de mobilier, cum sa conectezi stiluri, daca poti incorpora diferite nuante de lemn in aceeasi camera si asa mai departe. departe. Va aratam cum sa montati un pat, dulap, comoda si cateva noptiere de diferite modele, puteti amenaja cel mai frumos dormitor in propriul stil creativ. De acord?

Cum incepi sa amesteci si sa asortezi aranjamentele din dormitor?

Indiferent cat de usor este sa asamblati mobilierul, mai aveti nevoie de putina practica inainte de a utiliza tehnica mix-and-match pentru a va mobila dormitorul de la zero. Poti incepe prin a inlocui o singura piesa din setul tau de dormitor, fie ca este o noptiera, dulap, sifonier sau pat. De fapt, daca singurul lucru care nu-ti place la patul tau este cat de confortabil arata, ar fi mai bine sa schimbi scandurile vechi cu ceva tapitat, cum ar fi matlasat, intr-o culoare care contrasteaza cu restul mobilierului.

Atunci cand alegeti o noua piesa de mobilier pentru dormitor, luati in considerare ca trebuie sa o asortati cu alte elemente. Cum o faci? Cu elemente de legatura – material, finisaj, feronerie, culoare sau stil.

Poate nu va place comoda – nu are compartimente grozave sau este prea inalta – si vreti sa o inlocuiti, toata mobila din dormitor este un set din lemn masiv alb, pin cu nasturi si manere cromate. Atata timp cat pastrati feroneria cromata ca element versatil, o comoda care arata bine cu alte piese poate fi dintr-un lemn vopsit negru sau gri. Daca doriti sa adaugati o masa de toaleta realizata dintr-un alt material – cum ar fi fierul cu aspect antichizat – cel mai bine este sa incorporati un alt element care trece de la un material la altul, cum ar fi cu o oglinda cu cadru din lemn si metal de perete.

Daca tocmai v-ati mutat intr-o casa noua sau renovati un dormitor si doriti sa va inlocuiti vechiul mobilier cu o singura piesa, incepeti cu un element de inspiratie sau unul pe care nu il puteti rata – un dulap mostenit de la bunici, o comoda. cumparata de la un targ de antichitati sau un pat cu sertare spatioase de depozitare – si construieste-ti decorul din el. In acest fel, veti fi mai usor de aplicat tehnici de mashup (pentru ca aveti un punct de plecare sigur), iar aspectul final va fi coeziv.

Reguli pentru combinarea diferitelor piese de mobilier

• Cand integrati o piesa de mobilier intr-o culoare diferita, incercati sa o coordonati cu alte componente ale decorului, precum perdele, covoare sau perne decorative. Daca alegi perdele sau covoarele cu o tenta de imprimeu roz, un pat cu tapiterie roz este potrivit pentru un dormitor cu mobilier alb.

• Pentru a combina mobilierul din lemn in mai multe nuante, incepeti prin a identifica tonul principal (este fie parchet, fie cea mai mare piesa din dormitor, eventual sifonierul) si tonul acestuia (cald sau rece). Pentru a crea continuitate in camera prin combinarea mobilierului din lemn de culori diferite, nuantele trebuie sa fie aceleasi.

• Atunci cand combini diferite stiluri de mobilier, contrastul poate fi destul de puternic. Calmeaza-l pastrand aceeasi culoare sau acelasi hardware. Un pat modern cu cadru wenge arata grozav langa un sifonier baroc, tot in wenge.
Gasiti o piesa de ancorare. Ceea ce face este sa creeze o legatura intre mobilierul din diferite materiale sau culori care par sa nu functioneze in armonie. De exemplu, noptiere din lemn si fier „ancoreaza” dulapuri metalice si comode din lemn, la fel ca si dulapurile din lemn vopsit in alb si maro deschis „ancoreaza” dulapuri din MDF alb si unele noptiere din lemn.

Secretul amestecarii si potrivirii tehnicilor in designul interior este „prietenia” diferitelor parti – acestea trebuie sa aiba ceva in comun pentru ca amenajarea sa functioneze. Acordati atentie elementelor de legatura, asigurandu-va ca acolo unde diferenta este prea mare, exista un obiect intermediar (piesa de ancorare) pentru a echilibra aspectul si in cele din urma a coordona culoarea si materialele a unei piese de mobilier.