Stiai ca simplele coji de lamaie pot avea multiple beneficii pentru sanatate? Printre acestea se numara abilitatea de a reduce nivelul de colesterol, capacitatea de a intari sistemul imunitar si chiar puterea de a preveni cancerul.

De multe ori se intampla sa ignoram cojile de lamaie, dar acestea pot oferi protectie antimicrobiana impotriva bacteriilor si a infectiilor fungice. Astfel, ajuta corpul sa elimine viermii si parazitii interni.

De asemenea, avand in vedere numarul din ce in ce mai mare de reportaje care acopera multiplele beneficii obtinute de la diferite tipuri de fructe sau legume, se poate sa fi auzit deja ca lamaile trateaza cancerul. Cu toate ca nu este un fapt complet dovedit, multe studii au aratat ca utilizarea lamailor sub forma de tratament ar fi un punct important de plecare pentru tratarea cancerului.

Capacitatea lamailor de a lupta impotriva cancerului

Beneficiile tratamentului cu lamai pentru boala nemiloasa pot fi asociate unor compusi specifici din continutul fructelor, respectiv limonoizi si flavonoide. Acesti compusi ar putea stopa formarea si dezvoltarea celulelor canceroase sau, precum a fost aratat prin intermediul unor studii, le-ar putea distruge complet. Cercetarile au fost efectuate asupra unor animale si in conditii de laborator, folosind celule canceroase umane prelevate din zona sanilor.

Cercetarile

Printr-un studiu la nivel european, mai multi participanti afectati de diferite forme de cancer au fost rugati sa consume 150 gr de fructe citrice de 4 sau de mai multe ori pe saptamana.

S-a dovedit ca citricele pot reduce cu cateva procente importante riscul de formare al cancerului, exceptia fiind cancerului la san. Dar, un studiu efectuat in SUA a demonstrat ca riscul de a dezvolta acest tip de cancer a scazut in cazul unor participante care consumau respectivele cantitati de fructe citrice, punand in calcul conditia sa nu fi trecut prin sesiuni terapeutice de substitutie hormonala inaintea studiului.

Cum poti include lamaile in dieta zilnica

In momentul in care consumi fructe citrice, aminteste-ti intotdeauna sa nu consumi doar sucul, ci si coaja sau pulpa; chiar si semintele ar fi bune. Cercetarile efectuate ulterior celor mentionate au demonstrat ca cel putin 75 gr de fructe citrice pe zi reprezinta optimul cantitatii minime pentru scaderea riscului de a dezvolta cancer.

Lamaile sunt foarte versatile si pot fi folosite intr-o larga varietate de preparate; deci, iti va fi destul de usor sa le incorporezi in cel putin una dintre mesele zilnice.

Poti combina suc de lamaie cu apa si consuma amestecul in fiecare zi. Dar, din moment ce coaja de lamaie contine un procent mai mare de vitamine importante decat sucul, ar fi bine sa gasesti metode prin care vei putea include si coaja in dieta zilnica.

Pentru a face asta, ai putea decoji o lamaie si pune coaja la congelator sau ai putea congela intregul fruct. Cand ai nevoie, o poti rade, combina cu supe, salate, peste, orez, paste, pui si multe alte preparate.