Prin definitie, persoanele noastre favorite sunt acelea carora nu ar trebui sa le spunem niciodata adio.

Vor ramane mereu cu noi. Partenerii nostri in crima. Care sunt alaturi de noi orice ar fi. Sunt iubirile noastre adevarate.

Sunt persoanele langa care ne simtim ca acasa, intr-un fel pe care nici noi nu il intelegem intotdeauna. Au grija de noi in cele mai grele momente. Ne aplauda in cele mai bune. Sunt persoanele langa care ne vedem si peste zece, douazeci, cincizeci de ani, trecand peste obstacole si incercari.

Sunt oamenii vesnici. Intreaga idee este ca nu ar trebui sa plece nicaieri.

Dar, chestia cu viata este asta: lucreaza intr-un mod ciudat si, uneori, intr-un mod mai putin fericit.

Aceia care au fost mereu acolo sunt cei pe care, cateodata, trebuie sa ii eliberam – de multe ori, din motive pe care nu le putem stapani.

Deci, ce facem cand ne confruntam cu o astfel de realitate inconfortabila?

Cum spuneti adio acelei persoane langa care va vedeati pentru restul vietii?

Cum poti da drumul vesnicului?

Poate asa:

Incepi prin a nu-i minimiza semnificatia.
Incepi prin a accepta faptul ca au contat precum nimeni inaintea lor si este posibil ca nimeni dupa ei sa conteze la fel de mult.

Incepi prin a accepta ca ai intalnit persoana ta preferata intr-un moment inoportun, cand stelele nu erau aliniate sau intr-un Univers in care voi doi nu ati fi putut ajunge impreuna la linia de finish. Incepi prin a contempla asupra faptului ca poate aceea era persoana aleasa, fie ca este un termen in care crezi sau nu.

Pentru ca, intr-o oarecare masura, era. Era acea persoana pe care simteai ca inima ta o poate iubi mereu. Si asta inseamna ceva.

Intotdeauna va insemna ceva.

Dar, iubirea nu este mereu indeajuns pentru a tine doua persoane una langa cealalta. Deci, cand trebuie sa-i spui adio persoanei tale favorite, fii recunoscator.

Fii fericit ca ai intalnit-o. Fii recunoscator ca ai avut sansa de a o cunoaste. Fii recunoscator pentru toate sentimentele pe care ai ajuns sa i le porti de-a lungul vietii. Pentru ca unele persoane nu vor face asta niciodata.

Unele persoane isi continua vietile fara a stii cum este sa iti intalnesti persoana preferata.

S-ar putea indragosti de cateva ori. S-ar putea chiar casatori. Si-ar putea trai vesnicia alaturi de indivizii pe care ii considera a fi cei mai potriviti. Dar nu formeaza niciodata o conexiune adevarata, un devotament real, intimitatea care apare o data ce ai intalnit acea persoana, langa care stii ca esti menit sa ramai.

Unii nu isi vor intalni niciodata persoanele favorite. Dar tu ai intalnit-o.
Si, daca asta nu este un lucru pentru care sa fi recunoscator, atunci nu stiu care ar putea fi.

Deci, cand trebuie sa-i dai drumul persoanei tale favorite, fa-o cu calm. Fa-o cu recunostinta. Fa-o cu intelegerea ca nu reusim sa pastram toate cadourile ce ne sunt oferite in viata. Unele lucruri erau doar de imprumut. Si, uneori, trebuie sa acceptam ca va fi destul.

Deoarece, daca reusesti sa fi o persoana destul de matura pentru a valorifica ce ai cat timp este in fata ta si iti permiti sa ii dai drumul cu recunostinta cand este cazul, castigi respectul acelei persoane careia nu vei fi nevoit niciodata sa-i dai drumul: tu.

Adevarul este ca o singura persoana iti va fi garantata pe viata: Acea persoana esti tu.

Tu esti cel care va fi acolo la fiecare suis si coboras, fiecare piedica din drum, fiecare inceput frumos si sfarsit dureros. Iar, cand te afli in fata momentelor mai inoportune, persoana ta vesnica va fi acolo pentru a te trece peste toate. Tu vei realiza cum poti continua sa inaintezi cand totul pare sa se ruineze in jur.

Deci, cand trebuie sa eliberezi persoana langa care ti-ai fi dorit sa iti petreci vesnicia, nu o lasa pe cea cu care iti vei trai restul vietii sa se desfiinteze. Ai grija de acea persoana. Protejeaza acea persoana. Fii acolo pentru acea persoana.

Si, mai presus de toate, fii mandru de acea persoana.

Fii mandru ca nu ai privit in spate la lucrul care conta cel mai mult. Fii mandru ca ai oferit tot ce aveai cand puteai sa oferi doar jumatate. Fii mandru ca ai pus la bataie ceva la fel de mare si important precum inima ta, chiar daca nu s-a terminat prin a ramane impreuna pe vesnicie.

Fii mandru ca te cunosti precum o persoana capabila sa iubeasca neincetat pe altcineva.

Pentru ca tu, dintre toate persoanele, stii cat de incredibil si extraordinar de rari sunt astfel de oameni.