Dormitorul este un spatiu intim, amenajat pentru desfasurarea in cele mai bune conditii a proceselor de somn, relaxare si odihna.

Pentru a beneficia de confortul mult dorit este important sa se acorde maximum de atentie tuturor detaliilor, de la cele legate de integrarea mobilierului, la cele ce tin de selectarea draperiilor, a accesoriilor si a lenjeriilor de pat.

De ce sunt importante lenjeriile de pat?

Inainte de a descoperi cateva trucuri despre cum poti sa selectezi cele mai bune lenjerii de pat, sa vedem de ce sunt acestea importante.

Lenjeriile sunt in contact direct cu pielea, organul cu cea mai mare suprafata, care se caracterizeaza prin sensibilitate ridicata.

Alegerea de lenjerii nepotrivite poate produce disconfort si iritatii ce pot duce la instalarea insomniei, deci contribuie activ la cresterea ori la micsorarea calitatii vietii.

Totodata lenjeriile influenteaza si estetica incaperii, creand senzatie de apasare sau dimpotriva aducand un vibe calm relaxant.

Indiferent de latura luata in discutie acestea sunt elemente deosebite, iar selectarea lor este o sarcina ce trebuie tratata cu maximum de atentie.

Cum alegi cele mai bune lenjerii de pat?

Alegerea accesoriilor pentru pat poate fi o adevarata provocare. Totusi cu putina atentie aceasta poate deveni o activitate placuta. Iata cateva recomandari ale specialistilor in design interior, care te pot ajuta sa faci cele mai bune selectii.

Opteaza pentru fibre naturale, acestea sunt prietenoase cu pielea. Numeroase studii au demonstrat ca fibrele naturale din bumbac, matase sau lana nu produc iritatii, alergii si pot fi utilizate de persoane sensibile si alergice in deplina siguranta.

Pentru ca vorbim de accesorii pentru dormit, cu siguranta spunem lenjerii de pat bumbac. Un bumbac flausat este potrivit pentru sezonul rece, pe cand cel satinat, cu textura fina ideal pentru vara si primavara.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}