Într-o lume în continuă schimbare, acasă rămâne locul în care ne refugiem în momentele în care avem nevoie de odihnă, relaxare sau divertisment.

De aceea, felul în care ne organizăm spațiul în care petrecem o mare parte din timp este extrem de important, mai ales atunci când ne dorim productivitate maximă în orice activitate am întreprinde.

Dacă ai o sufragerie generoasă sau un open-space și nu știi cum să îl organizezi eficient pentru a beneficia de fiecare colț, iată câteva idei de utilizare a spațiului:

Spațiul de lucru și de studiu

Dacă obișnuiești să lucrezi, să studiezi de acasă sau există momente în care ai nevoie de un birou, atunci este important să ai o zonă de lucru. Pentru aceasta, ai nevoie de un mobilier compact și funcțional, cât și de un spațiu de depozitare pentru documente și accesorii de birou. 

Dacă îți permite spațiul, încearcă să amplasezi biroul într-o zonă mai luminoasă, însă fără ca soarele să te deranjeze în anumite momente ale zilei. De asemenea, asigură-te că ai o lampă de lucru reglabilă, care te va ajuta să te concentrezi mai bine. 

Un alt aspect important este mobilierul, respectiv biroul și scaunul, care trebuie să fie ergonomic, pentru a avea confortul asigurat. Alege un birou și un scaun care se pot regla în înălțime, foarte utile mai ales dacă petreci mult timp lucrând.

comoda tv in living

Zona de divertisment

Această zonă din casă ar trebui dedicată distracției, iar, cum multe variante se învârt în jurul televizorului, asigură-te că ai unul suficient de mare, pe care să îl plasezi pe o comoda TV stabilă. Apoi, îți poți achiziționa o consolă de jocuri, un sistem home cinema sau niște boxe de calitate, în funcție de pasiunile sau interesele tale. 

De asemenea, din zona de divertisment nu ar trebui să lipsească o canapea suficient de comodă, care să îți permită să faci maratoane de film, fără să te alegi cu dureri de spate. Nu uita de măsuța de cafea, eventual cu spațiu de depozitare, pentru o dublă utilitate.

Colțul de relaxare

Colțul de relaxare poate fi creat în apropierea unei ferestre sau, dacă acest lucru nu este posibil, asigură-te că ai aproape o sursă de lumină precum un lampadar. Tot aici poți așeza un fotoliu sau un șezlong, pe care poți sta confortabil să îți bei cafeaua sau să citești o carte. 

Colțul de relaxare poate fi completat cu accesorii decorative, cum ar fi perne moi și pături pufoase, pentru a adăuga confort și căldură spațiului. 

Un covor moale sub fotoliu sau șezlong poate completa atmosfera relaxantă. Pentru a personaliza acest colț, adaugă elemente care reflectă gusturile și hobbyurile tale, cum ar fi o masă mică pe care să așezi o plantă sau o decorațiune preferată. 

masa dining

Colțul dedicat mesei

Dacă ai o bucătărie cu sufragerie tip open-space, poți crea o zona de dining. Alege o masă potrivită pentru dimensiunile disponibile și stilul general al locuinței tale. 

Adaugă patru scaune confortabile pentru a crea o atmosferă primitoare și relaxantă. Poți completa designul acestui colț cu o sursa de lumină ambientală, cum ar fi un candelabru sau o aplică, pentru a crea o atmosferă plăcută și caldă în timpul meselor. 

Alege culori și texturi care se îmbină cu restul decorului, creând astfel o zonă dedicată mesei, care adaugă funcționalitate și farmec spațiului.

Prin urmare, cu cât beneficiezi de un spațiu mai mare, cu atât poți crea mai multe zone, fiecare dedicată unei anumite activități. Totuși, cu puțină organizare și un mobilier multifuncțional, poți transforma fiecare centimetru pătrat al casei tale într-unul util și primitor. 

7 thoughts on “Crearea un spațiu multifuncțional în living: Un ghid pentru utilizarea eficientă a spațiului

  1. Sugestia de a utiliza piese de mobilier pliabile sau extensibile ne ajuta sa economisim spatiu si sa avem parte de mai multa flexibilitate in amenajarea livingului.

  2. Ideea de a folosi perdele sau rulouri pentru a separa vizual diferite zone din camera este foarte inspirata. Astfel, putem crea un spatiu intim pentru relaxare sau un coltisor dedicat cititului.

  3. Articolul ofera sfaturi utile pentru crearea unui spatiu multifunctional in living. Este important sa organizam mobilierul astfel incat sa putem utiliza eficient fiecare coltisor al camerei.

  4. Totodata, am gasit utila recomandarea de a integra elemente de depozitare ascunse sau multifunctionale, care sa ofere spatiu pentru diverse obiecte fara a ocupa prea mult loc vizibil.

  5. Sugestiile legate de utilizarea inteligenta a culorilor si a luminii pentru a mari vizual spatiul sunt foarte relevante si pot face o diferenta semnificativa intr-un living mic sau ingust.

  6. Am apreciat modul in care autorul a subliniat importanta organizarii eficiente a mobilierului si accesoriilor pentru a maximiza spatiul disponibil si pentru a crea un mediu functional si estetic placut.

  7. Articolul ofera sfaturi practice si inspiratie pentru crearea unui spatiu multifunctional in living, ceea ce poate fi foarte util pentru persoanele care se confrunta cu spatii mici sau restrictionari de design.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *