Profesiile liberale sunt ocupatiile care fac parte dintr-un ordin profesional, exercitate de o persoana pe cont propriu. Tendinta de a adopta astfel de activitati si intr-un astfel de regim poate avea la baza diferite motive, fie nevoia de suplimentare a veniturilor, fie dorinta de a lucra independent de un angajator sau o institutie, fie din dorinta de a transforma un hobby sau un talent intr-o activitate organizata, dar si profitabila.

Atat doamnele, cat si domnii aleg sa porneasca pe acest drum, incercand sa-si creeze cele mai bune conditii in care sa isi desfasoare profesia liberala aleasa. De la domeniul creativ si artistic, pana la cel stiintific si medical, femeile pot alege astazi sa faca ceea ce le place si meseriile pentru care s-au instruit, activand pe cont propriu si in conditii legale.

Cursuri de arta 

Daca detii abilitati artistice si ai absolvit studii care atesta pregatirea si autorizarea ta in acest sens, poti alege sa devii profesor de desen si pictura, sculptura, pictura pe sticla sau modelaj. Poti organiza cursuri pentru copii sau adulti, insa urmand procedurile specifice prin care te pozitionezi in legalitate.

Astfel, avand pregatirea necesara care poate fi confirnata prin diplomele obtinute si  detinand un sediu, ai posibilitatea de a-ti deschide propiul drum profesional liberal. Alegand servicii de contabilitate PFA,  te pozitionezi in legalitate in ceea ce priveste toate indatoririle tale fiscale, de la  facturare si contabilitate, pana la depunerea de declaratii.

In spijinul tau, vine accesul la aceste servicii in mediul online, un aspect extrem de important in contextul in care timpul devine din ce in ce mai pretios pentru fiecare dintre noi.

Design-ul vestimentar

Esti pasionata de moda si stil, ai investit in pregatirea si perfectionarea ta, atunci poti alege sa iti valorifici talentul organizand cursuri de formare pentru cei interesati de design-ul vestimentar. De asemenea, poti transforma abilitatile tale in profit, alegand sa iti deschizi propriul atelier de moda.

Fie ca alegi sa lucrezi doar pentru un singur palier,  fie ca accepti orice tip de comanda, pasiunea ta pentru moda poate deveni profitabila, indiferent de modul in care alegi sa iti concretizezi abilitatile.

Terapeut

Una dintre profesiile liberale catre care te poti indrepta, este cea de terapeut. Fie ca esti absolvent de Psihologie sau detii acreditari in alte tipuri de terapii, poti transforma capacitatea ta de a ajuta oamenii in recuperarea si reechilibrare emotionala, intr-o activitate care sa iti asigure profit pe cale legala. 

Cu un sediu stabil si beneficiind de acreditarile necesare, poti adopta infiintarea PFA, o cale sigura si comoda prin care iti vei desfasura activitatea legal.

Freelancer

Esti foarte creativa, detii tainele scrisului si esti acreditata prin studii de specialitate, atunci alege sa iti ilustrezi creativitatea si talentul scriitoricesc in texte bine concepute si artistic nuantate, destinate diferitelor paliere de interes.

Transforma pasiunea ta pentru scris intr-o sursa de venit, oferindu-ti abilitatile creatoare celor care au nevoie de aceste servicii si care nu detin pregatirea si talentul necesare conceperii unui text fluid, concret si exact. 

Accesori si bijuteri hand-made

Ai studiat Arte si detii acreditari in acest sens, ai un talent special si dedicare catre crearea de accesorii si bijuterii unice si originale, atunci alege sa lucrezi doar pentru tine, oferind pietei de specialitate creatiile tale. De la martisoare si inele, la  margele,  cercei si accesorii, toate pot fi comercializate si valorificate la  targurile tematice sau in mediul online.